Νέα και Ανακοινώσεις

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε στέρεο παρόν εργάζεται για ένα πιο σύγχρονο και ανεπτυγμένο κράτος. Η κατεύθυνση είναι η συνέχιση μιας καλά συγκροτημένης οικονομικής πολιτικής που επέφερε σταθερότητα και ανάπτυξη.

Μια νέα τομή στο χώρο της επιχειρηματικότητας δημιουργείται και αναπτύσσεται μέσα από συγκεκριμένη απόφαση της κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη η οποία παρουσιάστηκε σήμερα από τον Υπουργό Εσωτερικών.

Πρόκειται για την κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Αφορά επιχειρηματικές δράσεις με επίκεντρο κοινωνικές υπηρεσίες προς όφελος των συμπολιτών μας.

Είναι για την Κύπρο μια καινοτομία που έρχεται να συμπληρώσει ένα σημαντικό κενό στο χώρο της επιχειρηματικότητας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τέτοιου είδους επιχειρήσεις αποτελούν βασικό άξονα δημιουργίας θέσεων εργασίας αλλά και με σημαντική συνεισφορά στο ΑΕΠ των χωρών που ήδη εφαρμόζουν αυτό το επιχειρηματικό σχήμα.

Ως πρώτο βήμα προϋπολογίζονται για την κοινωνική επιχειρηματικότητα 3.1 εκατομμύρια ευρώ και αφορούν μεταξύ άλλων την παραχώρηση κινήτρων και χορηγιών προς τις κοινωνικές επιχειρήσεις και την δημιουργία κουλτούρας κατανόησης.

180111 Epixirimatikotita 01

Οι Υπουργοί Εσωτερικών, Υγείας και Γεωργίας, βρέθηκαν στη διάθεση σας σε ανοικτή συζήτηση μέσω διαδικτύου και απάντησαν σε όλα τα ερωτήματα σας. Δείτε εδώ τις απαντήσεις των Υπουργών.

Παρουσιάζονται σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα τελικά σχέδια για το καζίνο-θέρετρο στην Λεμεσό το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του το 2021.

Παράταση αποπληρωμής του δημόσιου χρέους εισηγείται ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος απαντώντας πως θα εξευρεθούν οι πόροι ώστε να υλοποιηθούν οι μεγαλεπήβολες προτάσεις που διαφημίζονται καθημερινώς παντοιοτρόπως.

Η καταγγελία του υποψηφίου Προέδρου κ. Γιώργου Λιλλήκα για πρόταση που του έγινε για απόσυρση της υποψηφιότητας του έναντι αμοιβής οδηγεί στον πάτο την πολιτική μας ζωή.

Η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη από την αρχή της διακυβέρνησης της έθεσε τα θέματα υγείας ως ύψιστη προτεραιότητα, γι’ αυτό και όλη η μεγάλη προσπάθεια μεταρρύθμισης της υγείας προς όφελος του κάθε συμπολίτη μας και βλέπουμε να αποδίδει καρπούς, είτε γιατί συγκεκριμένες εισηγήσεις έχουν ήδη τροχιοδρομηθεί είτε γιατί αποτελούν προγράμματος διακυβέρνησης της επόμενης 5ετίας.

Η πρώτη κυβέρνηση που τόλμησε αυτό το εγχείρημα είναι η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη. Εδώ και 1 χρόνο γίνονται οι κατάλληλες προεργασίες και αυτή την στιγμή γίνονται διαβουλεύσεις με την Ελλάδα αφού είναι ένα θέμα που την αφορά άμεσα.

Υποστήριξε την
εκστρατεία μας

Έλα Μαζί Μας

Μαζί, Σταθερά
Βήματα Μπροστά

Διάβασε το Πρόγραμμα

Η Κύπρος της Νέας Εποχής

Διάβασε το Πρόγραμμα