Η χώρα μας εντυπωσίασε για την ταχύτητα με την οποία βγήκε από το Μνημόνιο και τον έλεγχο της Τρόικας, αλλά και για τις οικονομικές επιδόσεις της που έχουν ξεπεράσει και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των Διεθνών Οικονομικών Οργανισμών.


Ανακτήσαμε την αξιοπρέπεια και την εθνική μας κυριαρχία, διαψεύδοντας όσους προέβλεπαν την ανάγκη δεύτερου (2ου) και τρίτου (3ου) Μνημονίου ή όσους προέβλεπαν ότι θα μπαίναμε σε έναν «φαύλο κύκλο ύφεσης». Αφού πρώτα πετύχαμε τη σταθεροποίηση, οδηγούμε σήμερα την Κύπρο σε μια στέρεα πορεία ανάκαμψης. Οι Κύπριοι αισθανόμαστε πλέον αυξημένη οικονομική ασφάλεια με την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο να αναγεννάται.


Πετυχαίνουμε ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 4%, από τους υψηλότερους στην Ευρώπη. Κυρίως, αναγνωρίζεται από τους εγκυρότερους διεθνείς οικονομικούς αναλυτές και οργανισμούς η προοπτική να διατηρήσουμε αυτή την πορεία και για τα επόμενα χρόνια, με την προϋπόθεση, βέβαια, ότι η χώρα δεν θα αλλάξει ξανά κατεύθυνση.


Μέσα από διαδοχικές αναβαθμίσεις, η Κύπρος σήμερα βρίσκεται ένα μόλις βήμα πριν από την επενδυτική βαθμίδα, με καταγεγραμμένες τις θετικές προοπτικές της. Αποκαθιστούμε με αυτό τον τρόπο την εμπιστοσύνη Κυπρίων και ξένων, που αξιολογούν πλέον την Κύπρο ως μια αξιόπιστη οικονομικά χώρα για τις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις τους.


Ξαναβγήκαμε στις διεθνείς αγορές με επιτόκια που είναι σήμερα της τάξης του 1.5%, τα χαμηλότερα που γνώρισε ποτέ η χώρα. Αντικαθιστούμε τον πανάκριβο δανεισμό του παρελθόντος με πολύ φθηνότερο, φέρνοντας έτσι όφελος εκατοντάδων εκατομμυρίων για το κράτος, την οικονομία και το φορολογούμενο πολίτη.


Την ίδια ώρα, μια νέα οικονομική δυναμική έχει ήδη ξεκινήσει να μετουσιώνεται σε πράξη, μέσα από πρωτοβουλίες εκσυγχρονισμού, δυναμική ανάπτυξη, μεγάλα δημόσια και ιδιωτικά έργα που επιφέρουν χειροπιαστό θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία.


Το αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι ότι η Κύπρος, λίγα μόλις χρόνια μετά που βρέθηκε στο παγκόσμιο επίκεντρο για τα δραματικά οικονομικά της προβλήματα, πλέον καταγράφεται διεθνώς ως παράδειγμα ορθής οικονομικής διαχείρισης και ως μια «ιστορία επιτυχίας».


Συνεχίζουμε μεθοδικά και αξιόπιστα να υπηρετούμε την επιδίωξη μας, να διευρύνουμε τις οικονομικές προοπτικές της χώρας μας.

Στόχος μας να προσδίδουμε, με την πολιτική μας, στο κράτος τη δυνατότητα να ασκεί αναπτυξιακή και κοινωνική πολιτική, να δημιουργεί ευκαιρίες και δουλειές για τους πολίτες μας, καθώς και προοπτικές ευημερίας και δημιουργίας για το λαό μας.

 

    Η Κύπρος της Νέας Εποχής

    Διάβασε το Πρόγραμμα