Κάθε πρωτοβουλία μας, κάθε αράδα του έργου και του σχεδίου που περιγράφεται σε αυτό το πρόγραμμα διακυβέρνησης, έρχονται να υπηρετήσουν το κυρίαρχο όραμα και την προσδοκία μας να εξασφαλίσουμε ένα σίγουρο μέλλον για την Κύπρο μας. Να δώσουμε τα φτερά της δημιουργίας στις υγιείς και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας. Και να προσφέρουμε στους νέους τη βεβαιότητα ενός λαμπρού μέλλοντος στην πατρίδα τους.

Φιλοδοξούμε να υλοποιήσουμε το στόχο όλοι ανεξαιρέτως οι νέοι να έχουν τη στήριξη που δικαιούνται για να φτάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Να έχουν τις ευκαιρίες να αξιοποιήσουν τα ταλέντα τους και να κάνουν πράξη τις ιδέες τους προς όφελος των ιδίων, αλλά και της προόδου της χώρας και της κοινωνίας.

Υλοποιούμε με επιμονή και συνέπεια τους προγραμματισμούς και τις μεταρρυθμίσεις εκείνες που θα καταστήσουν την Κυπριακή Δημοκρατία ένα κράτος αντάξιο των - δικαίως - μεγάλων και απαιτητικών προσδοκιών της νεολαίας μας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των μέτρων που λαμβάνουμε αποσκοπούν στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας, την επίτευξη των εθνικών στόχων για την απασχόληση, τη μείωση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, την εκπαίδευση, την έρευνα και το περιβάλλον.

Στρεφόμαστε προς τη νέα γενιά, προτείνοντας την επιχειρηματικότητα ως μια από τις πιο σπουδαίες προκλήσεις της εποχής μας, την αριστεία ως φιλοδοξία ζωής και την καινοτομία ως καταλυτικό στοιχείο δημιουργικότητας.

Με τη συμμετοχή 3,000 νέων μας, χαράξαμε την Εθνική Στρατηγική για τη Νεολαία, το πρώτο τεκμηριωμένο και ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη του συνόλου των δράσεων, στο πλαίσιο της οποίας καθορίζουμε με σαφήνεια τους στόχους και το όραμα της πολιτείας για τη νεολαία, καθώς και τους τρόπους και μηχανισμούς επίτευξής τους.

Ανταποκριθήκαμε με τόλμη στο πάγιο αίτημα των νέων μας για τη μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 14 μήνες. Διαψεύσαμε και την αμφισβήτηση και τη

δυσπιστία. Διαμορφώσαμε 14 συνολικά προγράμματα υγιούς απασχόλησης, εκπαιδευτικής και επαγγελματικής κατάρτισης και άθλησης, καθιστώντας το χρόνο

της θητείας πιο ωφέλιμο και παραγωγικό για την προσωπική ανάπτυξη των στρατιωτών μας.

Μετατρέπουμε τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου στο σημείο αναφοράς, πληροφόρησης και εξέλιξης των πολιτικών μας για τη Νεολαία, αντικρίζοντας τους νέους ανθρώπους ως ισότιμους συνδιαμορφωτές του μέλλοντος της χώρας μας.

Κυρίως όμως, ζητούμε τη συμμετοχή των νέων μας στην τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλουμε. Γιατί, η Κύπρος που δημιουργούμε, είναι, πρωτίστως, η δική τους Κύπρος.

    Η Κύπρος της Νέας Εποχής

    Διάβασε το Πρόγραμμα