Μετά από δέκα σχεδόν χρόνια στασιμότητας, η νέα οικονομική πραγματικότητα μάς επιτρέπει πλέον να προωθούμε μεγάλα οδικά έργα όπως ο Περιμετρικός Αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας, ο Αυτοκινητόδρομος Λεμεσού - Σαϊττά και ο δρόμος Πάφου-Πόλης. Η σημερινή Κύπρος ξεκινά την υλοποίηση κορυφαίων έργων κοινής ωφελείας, όπως το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, το νέο Κρατικό Χημείο και το νέο Κτήριο της Βουλής των Αντιπροσώπων στη Λευκωσία, τη μετακίνηση των Διυλιστηρίων από τη Λάρνακα, το νέο Γήπεδο Λεμεσού, έργα Ενεργειακής Υποδομής στο Βασιλικό, σωρεία Πανεπιστημιακών Υποδομών και το Αστεροσκοπείο στο Τρόοδος.

Μπορούμε ακόμη να σχεδιάζουμε την αντιμετώπιση επιπλέον χρόνιων αναγκών, όπως για παράδειγμα τα έργα που θα αποφορτίσουν την είσοδο της Λευκωσίας, το νέο δρόμο Λάρνακας - Δεκέλειας, το δρόμο Σαϊττά – Τροόδους, τη Λεωφόρο Κάππαρη (δρόμος Παραλιμνίου - Αμμοχώστου) κ.ο.κ.

Προχωρούμε σε έργα αναβάθμισης των Αστικών Κέντρων, καθώς και σε εκατοντάδες άλλα ώριμα έργα, που είτε κατασκευάζονται είτε έχουν επιτέλους δρομολογηθεί σε κάθε γωνιά της Κύπρου, στοχεύοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και της ευρύτερης προοπτικής της χώρας μας σε όλους τους τομείς.

Η εμπιστοσύνη που εμπνέει πλέον η Κυπριακή Οικονομία, όπως και το σταθερό πολιτικό και φορολογικό περιβάλλον, έφερε στη χώρα μεγάλες ξένες και εγχώριες επενδύσεις που αναπτύσσονται σήμερα και δημιουργούν μιαν εντελώς νέα και δυναμική αναπτυξιακή προοπτική. Γίνονται επενδύσεις και έργα όπως το Ολοκληρωμένο Πολυθεματικό Καζίνο στη Λεμεσό, οι τέσσερις (4) νέες Μαρίνες, αλλά και πολύ σημαντικός αριθμός εμβληματικών και άλλων οικιστικών, εμπορικών και τουριστικών αναπτύξεων σε όλη την επικράτεια.

Μέσα από σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα αναπτύσσεται και λειτουργεί σε νέα βάση

το εμπορικό Λιμάνι Λεμεσού και επίκειται η κατακύρωση της ανάπτυξης και αξιοποίησης του Λιμανιού Λάρνακας, καθώς και η δημιουργία του νέου Ενεργειακού και Βιομηχανικού Λιμανιού στο Βασιλικό.

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται και η διαδικασία αξιοποίησης και ανάπτυξης των κυβερνητικών κατοικιών στο Τρόοδος. Προτεραιότητά μας είναι η βέλτιστη αξιοποίηση της κρατικής γης για δημιουργία νέων υποδομών που θα συνδράμουν καθοριστικά στην επίτευξη του νέου αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας, καθώς και στην υλοποίηση των σχεδιασμών μας στους τομείς της υγείας, παιδείας, έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας.

Στόχος μας, μετατρέποντας τη Κύπρο ολόκληρη σε ένα εργοτάξιο ανάπτυξης και δημιουργίας, να την εξελίξουμε μέσα στην επόμενη πενταετία στη χώρα εκείνη όπου θα φιλοδοξεί να ζει και να εργάζεται ο κάθε πολίτης της.

    Η Κύπρος της Νέας Εποχής

    Διάβασε το Πρόγραμμα